Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه تامین اجتماعی با تاکید بر ضرورت مکانیزه شدن سیستم‌های اداری گفت: مکانیزه شدن امورات هر کشوری یکی از ضروریات هر جامعه ای است؛ چون باعث ایجاد شفافیت و تسریع در کارها و کاهش فساد می‌شود و به این واسطه کوتاه شدن دست مافیاهای دارو یکی از منافع مکانیزه شدن‌هاست.

«صغری علی‌آبادی» مدیر امور بیمه و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درخصوص مزایای حذف دفترچه‌های کاغذی تامین اجتماعی گفت: یکی از اهداف مهم دولت الکترونیک، حذف دفترچه‌های کاغذی است؛ چون باعث تسریع در فعالیت بیمه شدگان می‌شود و از ایجاد صف در کارگزاری‌ها برای تمدید دفترچه به خصوص در شرایط فعلی شیوع کرونا ممانعت می‌کند و از سوی دیگر جلوی سوء استفاده افراد از دفترچه‌ها را می‌گیرد و در استفاده از کاغذ هم صرفه جویی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

خدمات‌دهی مبهم یکی از مشکلات تمدید دفترچه کاغذی

وی با اشاره به سوء‌استفاده‌هایی که از دفترچه‌های کاغذی صورت می‌گیرد،خاطرنشان کرد: اکنون به صورت الکترونیکی درخواست تمدید دفترچه‌ها داده می‌شود و سیستم به صورت یکپارچه و شبکه‌ای آن را انجام می‌دهد؛ اما در روش سنتی تمدید دفترچه، برای شخصی که واجد شرایط تمدید دفترچه نبود و یا بیمه پردازی آن فرد به اتمام رسیده بود، باز هم دفترچه کاغذی برای وی صادر می‌شد.

 

وقتی شفافیت بیشتر و سوءاستفاده ها به حداقل میرسند

 

علی آبادی اضافه کرد: طبق آماری که در گذشته اخذ شده بود، میزان دفترچه‌های صادره بیشتر از تعداد بیمه شدگان و افراد تحت‌تکلف‌شان بود که این نشان می‌دهد افرادی از دفترچه بیمه استفاده می‌کنند که اساسا واجد شرایط استفاده از آن نیستند؛ اما به هر دلیلی دفترچه برای آنها صادر شده بود. با این وجود با مکانیزه شدن سیستم، درباره بیمه شدگان شفافیت بیشتر و سوءاستفاده‌ها کمتر خواهد شد.

 

حذف خطای انسانی

 

وی با تاکید براین نکته که در سیستم‌های الکترونیکی خطای انسانی حذف می‌گردد، ادامه داد: هر چقدر سیستم هوشمندتر باشد از دخالت افراد می‌کاهد و به هر میزان سیستم‌ها مکانیزه تر شوند، شفافیت و سالم سازی خدمات افزایش پیدا می‌کند.

 

چرا برخی پزشکان و مراکز درمانی از نسخه الکترونیک استقبال نکردند؟

این کارشناس امور بیمه با اشاره به عدم استقبال بعضی از پزشکان و مراکز درمانی از دفترچه‌های الکترونیکی گفت: دو موضوع در این زمینه مطرح می‌شود اول اینکه پذیرش تغییر به طور کلی سخت است و عده ای اساسا تغییر پذیر نیستند و نمی خواهند به روش‌های جدید عادت و کار کنند. دوم اینکه اشکال در زیرساخت‌های مکانیزه در کشور وجود دارد که به عاملی برای عدم استقبال از قانون تبدیل می‌شود. نرم افزارها و زیرساخت‌ها در کشور ما صد در صد بدون اشکال نیستند و تامین اجتماعی باید برای اجرای قانون درصدد رفع نقایص سامانه‌های خود برآید.

 

ضرورت حل مشکل پزشکان در ارتباط با سامانه‌های الکترونیک نسخ

 

این کارشناس تامین اجتماعی درباره راهکارهای تشویقی برای اجرای قانون حذف دفترچه‌های کاغذی گفت: برای ایجاد تشویق و ترغیب در اجرای این قانون، بهبود زیرساخت هاست تا مراکز و پزشکان در زمان استفاده از سامانه‌ها با مشکل روبرو نشوند. بدون بهبود وضعیت سامانه‌ها زمان زیادی از سوی پزشک برای نوشتن نسخه الکترونیکی صرف می‌شود؛ اما اگر سیستم‌ها باعث سهولت و سرعت شوند، طبیعتاً از آن استقبال می کنند. علاوه بر این از مهمترین راهکارهای تشویقی برای اجرای قانون توسط پزشکان می‌توان به دریافت سریع تر هزینه‌های درمانی از بیمه‌ها اشاره کرد. 

 

شیوع کرونا و کمک به اجرای طرح 70/30

 

علی آبادی با اشاره به اینکه تامین اجتماعی سازمان بسیار گسترده ای است که افراد زیادی را تحت پوشش قرار می‌دهد، گفت: تعداد افراد تحت پوشش تامین اجتماعی قابل قیاس با هیچ صندوق دیگری نیست. به همین علت حذف دفترچه‌های تامین اجتماعی در اولویت قرار گرفته است. شیوع کرونا کمک به تعجیل در حذف دفترچه‌های کاغذی تامین اجتماعی کرد؛ چون تردد و رفت و آمدهای اداری را کاهش داد و طرح 70/30 اجرایی شد.

علی آبادی در پایان سخنانش بیان کرد: مکانیزه شدن همه امور یکی از ضروریات در هر جامعه ای است چون باعث ایجاد شفافیت و تسریع در کارها و کاهش فساد می‌شود و به این واسطه دست مافیاهایی چون مافیای دارو از سر نظام سلامت کوتاه می‌گردد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حذف دفترچه های کاغذی تامین اجتماعی تمدید دفترچه مکانیزه شدن سامانه ها علی آبادی سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۰۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

 تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

کم توجهی به دارو‌های جدید هموفیلی

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

شرایط توزیع دارو در استان‌ها

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • پیگیری نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان‌های تامین اجتماعی
  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • نسخه‌نویسی مرد مهاجر افغان با مهر پزشک زن | تیراندازی و زخمی شدن یک نفر دکتر قلابی را رسوا کرد